Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Sık Sorulan Sorular

Trafik Sigortası aracın 3. şahıslara verebileceği maddi ve bedeni zararları güvence altına alır. Kişinin aracında oluşabilecek hasarlarının karşılanması için kasko sigortası yaptırması gerekir.

Kasko Sigortaları aracın kendi hasarını karşılar. Ancak trafik sigortası limitlerinden karşı tarafa bir ödeme yapılması gerekir ve limit aşımı söz konusu olursa, Kasko Sigortalarında mevcut olan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı çerçevesinde ek ödeme yapılabilir.  

Kasko sigortalarında hasarsızlık indirimi sigortalının hasar yapmadığı yıllara göre uygulanır. İlk 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede % 30 İkinci 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede % 40 Üçüncü 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede % 50 Dördüncü 12 aylık sigorta süresi sonundaki yenilemede % 60  

Sigortalı sigorta şirketini değiştirdiği zaman hasarsızlık indirimi kaybolmaz. Tramer kayıtlarından kişinin hasarsızlığı sorgulanır ve hak edilmiş indirim verilir

Sigortalı araç değişikliği yaptığı zaman mevcut hasarsızlık oranı devam eder.

Aracın mülkiyet hakkında bir değişiklik olduğunda poliçe iptal edilip kalan sürenin primi sigortalıya iade edilir. Yeni ruhsat sahibinin araca yeni bir poliçe yaptırması gerekir.  

Poliçede belirtilen araç ve aracın üzerine fabrika çıkışında standart donanım olarak monte edilmiş her türlü ses, iletişim ve görüntü cihazları sigorta kapsamı içindedir. Araç standardının dışında yer alan, fabrika çıkışında veya sonradan ilave edilmiş aksesuarlar, sigorta bedelleri poliçede ayrıca belirtilmeleri koşuluyla sigorta kapsamına dahil edilebilmektedir.  

01.04.2013 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni Kara Araçları Kasko Sigortası Genel Şartlarına göre, Sigorta şirketleri aracı hasar tarihi itibariyle rayiç değerine kadar teminat altına almaktadır. Hasar durumunda eksik/aşkın sigorta uygulanmaz. Yeni genel şartlara göre, poliçe üzerinde araç sigorta bedeli belirtilmemektedir. Rayiç değer nedir? Nasıl tespit edilir? Rayiç değer için esas alınacak referansa veya rayiç değeri belirleme yöntemine poliçede yer verilir. Bu yönde bir referans belirlenmemişse veya bu belirleme somut değilse Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğince belirlenerek ilan edilen riziko tarihi itibariyle geçerli rayiç değere ilişkin liste esas alınır.